Grönsaker

Går det att ugnsrosta era grönsaker efter tining?
Kristina

Kommentarer

 • Hej Kristina,

  Tack för att du kontaktat oss på Findus Konsumentkontakt!

  Vi rekommenderar att du följer instruktionerna på förpackningen när du tillagar alla våra grönsaker.

  Önskar digen fortsatt fin dag!

  Med vänliga hälsningar,
  Siri på Findus Konsumentkontakt
  Siri
 • Jag förstår instruktionerna, men jag undrar om ni själva provat eller menar ni att näringsvärde/smak tappas om de ugnsrostas?  Kristina
 • Hej Kristina,

  Tack så mycket för din fråga!

  Tillagningsinstruktionerna för våra frysta grönsaker är endast testade på grönsaker i fruset tillstånd. Näringsvärdet i produkten påverkas inte mycket av att produkten tinas upp, däremot kan den sensoriska kvaliteten påverkas om produkten tinas upp innan den tillagas. Under upptining smälter iskristallerna och vätska kan läcka ut, vilket gör att produkten kan bli mjuk och mosig.

  Om du vill ugnsrosta grönsakerna, skulle det i så fall rekommenderas att värma grönsakerna i ugnen utan att tina dem först, vänligen se då till att grönsakerna är ordentligt uppvärmda innan servering.

  Eftersom vi inte har några tillagningsinstruktioner utformade för detta kan vi tyvärr inte säga vilken tid eller temperatur som är bäst att tillaga vid för bästa resultat. Därför rekommenderar vi främst att du tillagar Findus grönsaker enligt instruktionerna på förpackningen.

  Vi har även frysta grönsaksblandningar i vårt sortiment som är utformade för att ugnsrostas ifall ni vill prova dessa! Du hittar dom här: https://www.findus.se/var-mat/gronsaker/gronsaksratter

  Hör gärna av dig om du har något att fråga, säga eller önska!

  Med vänliga hälsningar,
  Siri på Findus Konsumentkontakt
  Siri

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.