Till senaste kommentaren

Var bereder ni Alaska Pollock som finns i era fiskpinnar?

Är fisken redan fryst när den skickas till Kina?

Kommentarer

  • Hej Tea,

    Våra Fiskpinnar tillverkas i våra fabriker i Boulogne, Frankrike och Bremerhaven, Tyskland.

    Efter fångsten, fryses Alaska Pollock ned ombord på fisketrålaren ute till havs. Sedan transporteras den till Kina. Den frysta fisken tas in i fabriken där den långsamt tinas upp i stora vattenkar till strax över fryspunkten, max + 4°C. Därefter fileas fisken för hand, packas och fryses in i slutförpackningen. Sedan skickas den med lastfartyg till våra fabriker för beredning av fiskpinnarna.

    Vid framställningen av fiskpinnarna, vänds fisken i en blandning av mjöl, stärkelse, vatten och kryddor och doppas i skorpmjöl, som blir fiskpinnens panering. Sedan steks den kort i rapsolja, styckfryses och packas.

    De färdiga filéerna transporteras sedan med åkeri eller tåg till Sverige.

    Allt gott!
    Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.