Varifrån kommer Findus grönkål?

Findus goda grönkål skördas i Tyskland och färskfryses vid exakt rätt tillfälle för att ge bästa möjliga smak när du tinar upp den.

Findus

Kommentarer

 • Varför finns det ingen kravgodkänd grönkål?
  AnnaGreta Gossas
 • Hej AnnaGreta,

  Tack för att du skriver till oss.

  Vi har arbetat med hållbar grönsaksodling i mer än 50 år. För oss handlar det hela tiden om att arbeta med att utveckla långsiktigt hållbara odlingsmetoder för att säkerställa kvalitet men även framtida tillgång.

  KRAV-märket visar bland annat att en vara är producerad på ekologisk grund. Ekologisk odling är inte alltid svaret på det eftersom det finns risk att hela eller delar av skördar går till spillo, vilket skapar osäkerhet i leveranser och priser.

  Vi ställer självklart krav på att våra leverantörer ska följa rådande lagstiftning och i vissa fall går vi ännu längre som t ex när det gäller vår Ebba-ärta som odlas och packas i Sverige och som är klimatcertifierad av Svenskt Sigill.

  Allt gott!
  Karin
 • Hej! Vad är anledningen till att ni väljer grönkål från Tyskland istället för grönkål från Sverige?
  Kajsa
 • Hej Kajsa!

  I nuläget odlas inte vår grönkål Sverige. Men det kan så klart förändras. Vi köper grönsaker från de länder och leverantörer som kan erbjuda bäst kvalitet, som kan leverera de mängder vi behöver och som kan leva upp till våra hållbarhetskrav. Detta är något som vi kontinuerligt utvärderar.

  Vår egen Ebba-ärta odlas och packas i Dalsland och Västra Götaland och är klimatcertifierad av Svenskt Sigill. Den är framtagen och förädlad av oss på Findus och används enbart av oss.

  Allt gott,
  Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.