Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför paketeras fisken i Kina?

Vi på Findus har förlagt en del av vår filéproduktion (torsk, sej, Alaska pollock och hoki) till EU-godkända beredningsfabriker i Kina dels för att vissa arter som Alaska Pollock samt Hoki inte processas i Europa, dels för att all fisk handfileas i Kina. Genom en professionell och noggrann hantering får man ut mer filé i Kina än vid fiskfabriker i Europa där filetteringen sker med maskin. Det innebär att man behöver fånga färre antal fiskar för att få ut samma antal portioner. Detta har en positiv inverkan på fiskbestånden som idag är hotade av överfiske.
 
Den totala miljöpåverkan av fiskprodukter sker generellt i primärproduktion (det vill säga i själva fisket), och vi fokuserar därför på att säkerställa att själva fisket sker på ett så hållbart sätt som möjligt. Vi samarbetar därför med MSC, och sedan 2015 är 100% av vår vildfångade fisk MSC-certifierad.

Kommentarer

 • På produkten "Fina filéer av torsk" står det att den är fiskad i Nordostatlanten och att de blir snabbt infrysta efter fångst. Packningen sker sen i Kina. Är det inte dåligt att först frysa in fisken, sedan tina den för att filea och packa den, och sen frysa in den igen?

  Hubertus
 • Hej Hej,

  Tack för du hör av dig till oss!

  Anledningen till att vi snabbt fryser ner fisken ombord är att det garanterar att färskheten bibehålls. Upptiningen sker sedan under noggrant kontrollerade förhållanden vilket gör att ingen försämring av kvaliteten sker. Temperaturen får inte överstiga +4°C under upptiningen. Detta är en standardmetod som används även inom produktion i Europa.
  Vi har gjort grundliga tester på de här produkterna och jämfört de olika tillverkningssätten och inte sett någon skillnad. Vi vet därför att kvaliteten blir lika bra.

  Önskar dig en fin dag!
  Jennie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.