Till senaste kommentaren

Varför är det Alaska Pollock och inte torsk i Fiskpinnarna?

Varför är inte era fiskpinnar gjorda av torsk?
Klas Skog Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Tack för din fråga.
  Våra hav är hårt belastade och ensidig konsumtion av vissa fiskarter gör att trycket på dessa arter kan bli väldigt högt. För att undvika detta kan vi som företag hjälpa till att göra nya arter tillgängliga och spännande att både upptäcka och välja. Att använda Alaska Pollock istället för torsk i våra fiskpinnar är ett sätt att göra det på.

  Hälsningar
  Karin
 • Den anses som smutsig fisk eller "skräpfisk"a. Dessutom smakar den ju rent bedrövlig som fisk i just fiskpinnar. Finns bättre sätt att kringgå problemet med torskbeståndet än att sälja skräpfisk. Dessutom förstår jag inte varför ni anger torskbeståndet som anledning till att ni inte har torsk i fiskpinnarna. Ni säljer ju säkerligen 6-10 andra torskprodukter. Så det är ju bara bullcrap från er sida, att torskbeståndet är anledningen till att inte använda den i fiskpinnar. Skulle ni ha menat allvar med det, så hade ni slutat helt med att sälja torsk och ha det i era andra produkter. Den troliga anledningen är som vanligt ekonomiskt betingad där ni väljer att använda en betydligt sämre fisksort för att den är betydligt billigare. Priset på fiskpinnarna med pollox är däremot fortsatt hög.

  Receptet är alltså... Skala bort onödiga kostnader, byt ut till sämre och billgare fisk, höj priset på den nu sämre produkten utan att direkt skylta med bytet eller innehållet. Skyll på beståndet och slå er för bröstet när ni påstår att ni värnar torskbeståndet trots att ni använder torsk i flera andra av era produkter.

  Så med andra ord, skit i era kunder, skippa kvaliteten, ljug för era kunder samtidigt som er pengapung blir större!
  Högkvalitativt bullcrap och ett snyggt lågvattenmärke!!!
  Danny
 • Hej!

  Vad tråkigt att du upplever kvaliteten på våra fiskpinnar som dålig.

  Precis som vi tidigare skrivit har vi valt Alaska Pollock i våra fiskpinnar som ett sätt att göra nya fiskarter tillgängliga och spännande att både upptäcka och välja.

  Våra hav är nämligen hårt belastade och ensidig konsumtion av vissa fiskarter, som till exempel torsk, gör att trycket på dessa arter kan bli väldigt högt.
  Trots att vi i Sverige idag har upp emot 80 olika arter på marknaden inom kategorin sjömat står lax, torsk och sill ännu för en stor majoritet av den totala konsumtionen. Vår ensidiga konsumtion gör att trycket på dessa fiskarter är väldigt högt och risken för överfiske av dem ökar.

  En väg framåt är att börja variera vårt intag av sjömat och upptäcka nya, spännande arter. Samtidigt vet vi att många tycker det är svårt att tillaga fisk och skaldjur och att tröskeln för att prova nya sorter därför är hög. Här har vi som företag en möjlighet att hjälpa till att göra nya arter tillgängliga för konsumenten.

  Att använda Alaska Pollock istället för torsk i våra fiskpinnar är ett sätt att göra det på. Samtidigt som vi vill introducera nya fisksorter till våra konsumenter så är torsk en populär produkt som det är stor efterfrågan på, därav att vi även säljer naturell torsk samt sprödbakade torskfiléer.

  Torsken som vi använder är såklart MSC-certifierad för att säkerställa att den kommer från hållbara fiskbestånd.

  Vänliga hälsningar
  Karin
 • Inte konstigt att era Fiskpinnar smakar som de gör när ni bytt ut Torsken mot Alaska Polloc. Inte ens mina katter äter Alaska Polloc!!! Varför är Fiskpinnarna så dyra när ni inte har Torsk i dem?? Köper jag aldrig mer, ska upplysa mina bekanta att ni bytt ut torsken! Aldrig mer Findus Fiskpinnar!!!! Skärpning!!!


  Agge
  agneta Pettersson
 • Hej Agge,

  I ett tidigare inlägg här har vi berättat hur vi på Findus kan vara med och påverka fiskekvoterna i våra världshav.

  Vi har vi valt Alaska Pollock i våra fiskpinnar som ett sätt att göra nya fiskarter tillgängliga och spännande att både upptäcka och välja.

  Att använda Alaska Pollock istället för torsk i våra fiskpinnar är ett sätt att göra det på. Samtidigt som vi vill introducera nya fisksorter till våra konsumenter så är torsk en populär produkt som det är stor efterfrågan på, därav att vi även säljer naturell torsk samt sprödbakade torskfiléer.

  Vänliga hälsningar
  Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.