Var kommer Findus grönsaker ifrån?

Den största andelen av Findus grönsaker odlas i Europa och vår egen söta och fina Ebba-ärta är förädlad och odlad i Sverige. Idag odlas och packas Ebba-ärterna i Dalsland och Västra Götaland och är klimatcertifierade av Svenskt Sigill.

I vårt sortiment finns även grönsaker som är odlade i andra delar av världen där klimat och odlingsjord är optimal för grönsaken och ger bästa möjliga produkt. Om du vill veta varifrån en grönsak i en specifik produkt kommer så är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Kommentarer

 • Hej,
  Varifrån kommer den stuvade spenaten? Och varför står inte ursprungsland på förpackningen?
  Karin
 • Hej Karin,

  Vår Stuvade Spenat görs i vår fabrik i tyska Reken och spenaten odlas även i Tyskland.

  Vi skriver inte ursprung på förpackningarna eftersom vi köper in stora volymer med förpackningsmaterial och vill inte vara beroende av vilket land vi köper råvaror ifrån. Om vi inte skulle vara nöjda med kvalitén från en leverantör och istället välja en ny leverantör i ett annat land måste vi i så fall kassera förpackningarna för att ursprungslandet inte stämmer. Det blir dyrt och är framförallt inte bra ur ett hållbarhetsperspektiv.

  Tack för att du kontaktade oss.
  Karin
 • Hej
  Jag vill veta var era sockerärtor kommer från för ursprungsland? Jag undrar också varför det inte står på era förpackningar?
  Eva
 • Hej Eva,

  Vi skriver inte ursprung på förpackningarna eftersom vi köper in stora volymer med förpackningsmaterial och vill inte vara beroende av vilket land vi köper råvaror ifrån. Om vi inte skulle vara nöjda med kvalitén från en leverantör och istället välja en ny i ett annat land måste vi i så fall kassera förpackningarna för att ursprungslandet inte stämmer. Det blir inte bra ur ett hållbarhetsperspektiv.

  Våra Finaste Sockerärter odlas och paketeras i Kina.

  Allt gott,
  Karin
 • Hej. Varför är nästa alla era grönsaker från Kina eller Peru? Eftersom jag inte köper från länder som ligger långt ifrån Sverige så undrar jag när ni tänker köpa grönsaker från Sverige eller närliggande länder?
  Butikerna undrar detsamma när vi konsumenter frågar samma saker till dem hela tiden. Butikerna vill ha tips från oss konsumenter på leverantörer som har närodlade grönsaker. Vi konsumenter söker. Mvh Elisabeth
  Elisabeth
 • Hej Elisabeth,

  Vad kul att du hör av dig till oss!

  Vår egen Ebba-ärta odlas och packas i Dalsland och Västra Götaland och är klimatcertifierad av Svenskt Sigill. Den är framtagen och förädlad av oss på Findus och används enbart av oss.

  I nuläget odlas inga av våra andra grönsaker i Sverige. Men det kan så klart förändras. Vi köper grönsaker från de länder och leverantörer som kan erbjuda bäst kvalitet, som kan leverera de mängder vi behöver och som kan leva upp till våra hållbarhetskrav. Detta är något som vi kontinuerligt utvärderar.

  Önskar dig en fin dag,


  Jennie
 • Hej, jag har 2 frågor.
  1) Varifrån kommer Hackad grönkål? Odlad, producerad och packad?
  2) Jag skulle gärna betala lite mer för att få köpa ekologiskt odlade frysta grönsaker. Är det något ni planerar att lansera?

  Mvh Maria
  Maria
 • Hej Maria!

  Findus Hackad Grönskål odlas och paketeras i Tyskland.

  För oss handlar det hela tiden om att arbeta med att utveckla långsiktigt hållbara odlingsmetoder för att säkerställa kvalitet men även framtida tillgång på grönsaker.

  Ekologisk odling är inte alltid svaret på det eftersom det finns risk att hela eller delar av skördar går till spillo, vilket skapar osäkerhet i leveranser och priser.

  Vi ställer självklart krav på att våra leverantörer ska följa rådande lagstiftning och i vissa fall går vi ännu längre som t ex när det gäller vår Ebba-ärta som odlas och packas i Sverige och som är klimatcertifierad av Svenskt Sigill.

  Allt gott!
  Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.