Vad är en grön kikärta och hur skiljer den sig från en gul kikärta?

En grön kikärta är en helt “vanlig” kikärta som odlas precis som en gul kikärta. Det som skiljer en grön kikärta från en gul är att den skördas tidigare och behåller därför sin klargröna färg. Till skillnad från den gula kikärtan behöver inte gröna kikärter blötläggas och är därför smidigare att tillaga och sparar tid jämfört med torkade kikärter. Eftersom gröna kikärter djupfryses direkt efter skörd bevaras näringsämnen och ger en mycket god och naturlig smak. Gröna kikärters konsistens och textur är mer ”al dente” och smaken kan beskrivas som en blandning av en grön ärta och en gula kikärta.

Är du nyfiken på våra gröna kikärter? Gröna kikärter passar utmärkt att servera i en sallad, marinerade som ett tillbehör eller toppade med lite flingsalt. Gröna kikärter kan även användas till hummus eller i grytor – bara fantasin sätter gränser!

Findus

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.