Nytt recept på rostad kyckling

Har i många år ätit rostad kyckling från findus, säkert tre varje vecka senaste 5 åren. Idag kom nytt recept. Under all kritik. Den goda gelén borta. Alltid uppskattat att det var "rena" potatisklyftor i förra receptet, nu något halvfabrikat som alla andra rätter. Dafgårds rostade kyckling har tidigare fått vara reserv vid de tillfällen findus varit slut, nu måste jag motvilligt göra den till förstaval. Varför har ni bytt receptet, och var är den käcka tanten bak på kartongen som varit min matmor i flera år. Saknar henne 🙁
Anders Lilja

Kommentarer

 • Hej Anders.

  Vi har tyvärr ändrat receptet på grund av ett produktionstekniskt skäl.

  Jag kommer att vidarebefodra din kommentar internt till vår produktutvecklingsavdelning.

  Med vänlig hälsning,

  Kenneth på Findus

  Kenneth
 • Jag håller med, rostad kyckling har alltid varit min favorit men vilken besvikelse, jag håller med att den var under all kritik.
  Mats Lindvall
 • Hej, jag håller helt med Anders!
  Så besviken på  det nya receptet....
  Victoria
 • Jag håller med. Inte alls gott. En gång och aldrig mer i nuvarande form.
  Karin
 • Håller med Anders. Hoppas ni tar tillbaka det gamla receptet.
  Ajla
 • Håller fullständigt med, varför ändra på ett gott recept? Jag kommer inte köpa rostad kyckling nån mer gång, den var under all kritik. Nästan bara brytbönor och några få kycklingbitar, tacka vet jag när det var STORA härliga kycklingbröst, ja, de hade ju också blivit mindre på senare tid men nu är de nästan obefintliga. Och gelen är borta, trist. Potatiskroketterna passar inte in.
  Carina Engström
 • Findus har totalt förstört den här rätten, det nya receptet är helt värdelöst. Snacka om att spara in allt dom kan, från att man fått en massa olika grönsaker med två två olika såser varav en lingonsylt, får man nu endast en sås, tillsammans med endast gröna bönor, och pyremos potatisar. Totalt smaklös rätt nu.

  Förstår inte hur Findus tänker!? Gissar på att det handlar om att spara pengar?
  Besviken
 • Håller helt med övriga. Blev så himla ledsen när jag såg att det var ett nytt recept. Mycket mindre kyckling knappt någon alls och mest grönsaker??? Jag hoppas verkligen ni tar tillbaka det gamla receptet för denna köper jag ej igen usch.
  Missnöjd
 • Håller fullständigt med rostad kycklingen har blivit så mkt sämre
  Matmonstret
 • Under all kritik. Har ätit den klassiska rostade kycklingen mer än vad jag ätit någon annan mat. Den godomliga perfekta blandningen av alla komponenter har nu bytt ut mot något halvdant slask. Bojkotta Findus!
  Kenneth F.
 • Håller med! Denna rätt var en favorit men nu är den bara tråkig. En massa gröna bönor, mindre kyckling och sås. Ingen god gelé som lyfte rätten och tråkiga potatiskroketter som blir mjuka och sladdriga av såsen.
  Ola
 • Findus har fördärvat sin bästa färdigrätt. Två fina kycklinginnerfiléer har minskats till fem småbitar som man får leta efter bland alla de gröna bönorna (30 procent av rätten) som har ersatt broccolin och morötterna. Och ingen vinbärsgelé. Den generösa och lyxiga känslan är helt borta.
  Nu väljer jag också Dafgårds rostade kyckling istället.
  Kerstin
 • Jag håller verkligen med tidigare kommentarer. Handlade och åt rostad kyckling flera gånger i veckan till lunch. Provade den nya, men nej tack. Inte alls samma smak. Nytt recept? Snarare en helt ny rätt... 🙁 Även jag kände mig nödgad att byta tillverkare, men tittar varje gång jag handlar om Findus tagit sitt förnuft till fånga. Lever på hoppet...
  Linda
 • Snart ett år sedan omställningen av tillverkningsprocessen för färdigrätterna. Föreställer mig att någon ekonom på Findus insåg att lönsamheten för färdigrätterna minskat i takt med ökade råvarukostnader. Antagligen är marknaden för frysta färdigrätter så hårt konkurrensutsatt att en prishöjning föranlett förlust av marknadsandelar.

  Lösningen?
  Sänk produktionskostnaden genom färre antal råvaror, enklare och kostnadseffektivare masstillverkning genom helautomatiserade processer och mindre personalkostnader.

  Risker?
  Sänkt kvalitetsnivå och därmed sämre konkurrensförmåga.

  Förhoppningsvis visar kalkylerna att det inte spelar någon roll om lönsamheten per såld rätt är hög om ingen köper den. Tänkte beslutsfattarna verkligen att eftersom deras kunder äter frysmat är de primitiva nog att inte märka om kvaliten sjunker ”lite”

  Risken är väl nu att de nya ”produktionsprocesserna” redan investerats i och inte kommer ändras tillbaka. Jag förutspår att rostad kyckling kommer tas bort ur sortimentet pga dåligoch utvecklingsteamet beordras uppfinna ny rätt där pulvermos och barnmatspure känns mer acceptabelt

  Höj hellre priserna, eller lansera rostad kyckling som en i grunden dyrare och större värdshusrätt. Personligen har jag inte köpt rostad kyckling pga det låga priset, det är snarare bekvämligheten i kombination med den tidigare kvaliteten.
  Anders Lilja
 • Produktionstekniskt skäl? Sänka produktionskostnad för att tjäna mer pengar menar ni? Som med köttbullarna som förr också var en favorit. 

  Vilket fiasko, ge mig pengarna tillbaka!
  Robert
 • Jag håller helt med. Vart tog den goda rostade kycklingen vägen. Den är så saknad!!
  Hoppas verkligen att den kommer tillbaka.
  // Susanne
  Susanne
 • Var så sugen på denna rätt som tidigare har varit en favorit. Blev så fruktansvärt besviken! Jag har inte ätit detta på ett par år och nu insåg jag att jag aldrig mer kommer få göra det.. Först böt dem grönsakerna och det tog mig tid att acceptera. Men detta.. Nej
  Ronja
 • Rent av smaklöst .Jag kommer  inte att köpa denna rätt mer.
  Finsmakaren
 • Rent av smaklöst
  Hur tänker ni? Dra ned på goda råvaror
  Och släng dit något billigt
  Men så här är det
  Jag kommer inte att köpa denna rätt
  mer ,kolla vad folk skriver  dom gillar inte  det nya receptet !  Ta och fixa tillbaka  maträtten som den var.
  Finsmakaren
 • Smaklös bukafylla
  Degiga potatis
  Allt är sämre ! Vad tjänar ni på det i längden?
  Det är ca 75% mindre kyckling i det nya receptet
  Men en massa mer potatis
  Oätligt
  Hjödis Lindberg
 • Jag håller helt med. Har gått över till Dafgård helt och hållet. Älskade Findus rostad kyckling, men det nya receptet var bedrövligt.
  Maria Möller
 • Så synd att göra rätten så mkt sämre. Höj hellre priset i detta fall.
  Emma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.