Köttfärssås

Har ni ändrat findus köttfärssås, den smakar inte som den brukar. Det gäller orginalet.
Camilla Idenäs

Kommentarer

 • Hej Camilla,
  Stort tack för att du hör av dig till oss för att dela dina synpunkter kring vår Köttfärssås Original, det är värdefull information för oss.

  I samband med ett fabriksbyte har vi behövt göra vissa justeringar i receptet som vi ser som positiva , t.ex. tillagas köttet nu på ett sätt som bättre bevarar köttsmaken, kryddningen har balanserats i kombination med en tydligare tomatsmak som också ger köttfärssåsen en lite rödare i färg.

  Vårt mål och förhoppning har hela tiden varit att vår Köttfärssås Original ska upplevas precis lika god som förut , så det är tråkigt att höra att den inte uppfyller din förväntan.

  Ha en bra dag,

  Kenneth på Findus


  Kenneth
 • Finns det inga tankar hos er på Findus att försöka få till något som liknar köttfärssåsen (orginal) som den smakade innan flytt/byte av fabrik? Är det för få som klagar?
  Jesper Eriksson
 • Har ni spätt ut köttfärssåsen med för mycket vatten ?jag har ätit eran köttfärssås i hela mitt liv ,är 61 nu .Undan för undan smakar den värre o värre .sist jag köpte den var den blaskig och smaklös .Förr fick man lov att ta ur den ur burken med sked .Idag är det bara att hälla ut den .Fy
  Anette
 • Var en stor besvikelse när man nu äntligen skulle smaka efter en tids uppehåll.
  Så vattning och smaklös, kan lika gärna ta en burk krossade tomater.
  Det är inte original smaken.
  Mikael
 • Kan bara instämma med föregående. Köttfärssås Original är numera extremt blaskig. Känns mer som tomatsås med små, knappt märkbara köttsmulor. Inget fel på smaken, men vill jag ha tomatsås köper jag tomatsås, det blir dessutom billigare. Köper jag köttfärssås förväntar jag mig köttfärssås.
  Åsa
 • Det är synd att inte fler klagar på köttfärssåsen ,jag tror att halva Sveriges befolkning tycker att  ni  förstört en kär gammal svensk klassiker ! Fy vilken hädelse
  Anette
 • Ge oss tillbaka det ursprungliga receptet. Den är alldeles för blaskig och smaklös.
  Andreas
 • Jag håller med er. Såsen smakar fruktansvärt numera och är vattnig. Så besviken.
  Anita
 • Findus hade 3 sorters köttfärssås
  1) Originalet , smetig och verkade som den var fylld med mjöl eller någonting och smaken hade ingenting med köttfärssås att göra
  2) Italiensk köttfärssås, funnits de senaste årtiondena, mycket tomatsmak och buljong smak. Jag tycker den va bra
  3) Kommer inte ihåg namnet på denna, men den liknade 2) mer än den linkade 1)

  Så ett tag fanns det 3 sorter och välja på. Sedan slog blixten ner

  1) togs bort
  2) och 3) blandades smakar det som, så vi har en ny

  4) som Findus kallar för original vilken den inte är, jag håller med om att den är lite blaskig men smaken är good, smak av tomater morötter lök osv.

  Jag tycker det var rätt att ta bort 1) Men synd att de tog bort 2) och 3) för 3an var inte dum den heller så jag blev besviken att den försvann.
  Thomas
 • Kanske finns det pengar att tjäna om Findus återinför original receptet så att alla ensamma mammas pojke pappas flicka kan smeta den på sin pasta igen.

  MEN, ni som kommenterat här låter som om ni kommit till butiken för att finna den som 70 80 talet. Hur många burkar kan Findus sälja till er gnällburkar.

  Jag konsumerar extrem mycket pasta men är lat men jag gör storkok av köttfärssås. Egen är ju rikare i smak än Findus ..... mycket rikare i smak .... men min kamp är och komma UNDER priset av en Findus burk. Vilket inte verkar gå. Hur some helst man följer recepten och italiensk köttfärssås ska maka på det sättet och Findus är ganska nära men det kan ha någonting med långtidslagring och göra också.

  Era gnällspikar som kom till butiken och inte fann sortimentet som på 70 talet. Jag tror inte att Findus skall investera en ny produktions-lina för er och göra gamla köttfärssåsen eftersom ni bara köper köttfärssås var 30 onde år. Och dessutom inte gör egen eller vet hur det skall smaka.

  Ni vill ha den gamla smetiga ..... saken som INTE är en sås ..... det är köttfärs pastej I de gamla burkarna.

  Jag är inte säker på att det finns en marknad här för Findus. Men de skulle ju kunna skicka ut "jubileums burkar" vid tillfälle om de nu fortfarande klarar av att producera sådana.
  Thomas
 • Om ni nu medvetet gjort dessa förändringar kanske ni
  1. inte ska skylla på maskinbyte,
  2. byta namn då "originalet" inte längre överensstämmer med innehållet i burken.

  Jag vet att jag inte är ensam om att inte uppleva såsen som lika god, däremot är det väldigt få som gör sig besväret att höra av sig. De flesta slutar helt enkelt att köpa den.

  Maria
  Maria Fredriksson
 • Hur gör man för att läsa recensionerna av era varor? Det står att det finns x antal recensioner men jag måtte ha missat hur man läser dem.

  Maria
 • För mycket tomat smak och alldeles för BLASKIG, går att äta.. Men blir oftast bara 1 burk varannan månad om ens det.

  För många år sedan då man fick använda sked för att ta ut innehållet så åt jag den minst 1-2 gånger per vecka. Trist men nu slutar jag köpa den 🙁
  Johnny Vestberg
 • När tänker ni på Findus fixa tillbaka våran kära köttfärssås? Varför lyssnar ni inte på oss .Snart slutar fler och fler köpa "vattniga orginalsåsen "
  Anette
 • Jag slutade köpa den helt och hållet efter "fabriksbytet". Tråkigt för jag gillade den förut. Den som jag har hittat som ligger närmast i likhet (inte riktigt lika god dock) är Icas egen köttfärssås på burk. Köper den numera i stället när jag inte lagar egen.
  Charlotte
 • Köttfärssås nej byt namn till tomatsås. Blev så besviken när barnbarnet önskade spagetti med köttfärssås och häller en röd tomatsåsliknandenmassa i kastrullen. Nej aldrig mer. Byt namn och förpackning. Priset borde också justerad.
  Margareta Vahlberg
 • Saknar den gamla hedliga köttfärssåsen, har slutat att köpa sen flera år tillbaka. Varför ens ändra till nåt som smakar så illa. Ta tillbaka det gamla receptet !!!!

  Carina
 • Hej,
  Har ätit er köttfärssås i mer än 40 år, det har varit en favorit, och jag har troligen varit en av era mest trogna kunder.
  Efter receptändringen tycker jag inte ens att köttfärssåsen smakar gott.
  Om ni inte ändrar tillbaka till originalreceptet kommer jag inte köpa en enda burk till.

  Tomas Olson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.