Köttets ursprung i Oxpytt

Hej! I från vilket land kommer köttet i er frysta Oxpytt? Jag hittar inte den uppgiften under fliken "ingredienser" på produktens sida på er hemsida.
Anna K Sjögren

Kommentarer

 • Hej Anna.

  Köttet i våra oxpytt produkter kommer för tillfället från Brasilien.

  Vi kommer i den närmaste framtiden att byta till leverantörer i Europa.

  Ha en bra dag,

  Kenneth på Findus.
  Kenneth
 • Hej, fortfarande saknas ursprungsmärkning för varifrån köttet kommer. Varifrån kommer köttet och varför skriver ni inte från vilket land köttet kommer ifrån?
  Mattias
 • Hej, det har nu gått över ett år sedan ni svarade på frågan om att ni "inom den närmsta framtiden" ska byta leverantör. Från vilket land kommer köttet i oxpytten ifrån i dagsläget?
  victor
 • Hej Victor,

  Vi jobbar kontinuerligt med att säkerställa bästa kvalitet på våra produkter. Detta inkluderar både kvalitet på de ingredienser som vi använder som ursprunget, d v s. var de kommer ifrån. Vi har inget specifikt datum för ett eventuellt byte av ursprungslandet av nötköttet i Oxpytt men det är fortsatt något som vi tycker är intressant och något vi kommer utreda vidare.

  Fredrik på Findus.
  Fredrik
 • Tråkigt att ni inte kan värma oss svenska bönder och använda svenska råvaror i era rätter. Priset har ni redan höjt så svenska råvaror är det minsta man kan begära.
  Markus Johansson
 • Ursprungsmärkning på förpackningen saknas?
  Är det lagligt?
  / lars
  Lars
 • Hej! Köpte nyss en oxpytt och förutsatte att köttet om inte var svenskt så åtminstone från ett annat EU-land. När jag nu ser att det kommer från Brasilien så blir jag starkt negativt förvånad och besviken. Jag har själv familj från Brasilien och har bott och rest mycket i landet. Köttindustrin där bygger dessvärre i stor utsträckning på att arealer skapas genom skogsskövling/anlagd brand, inte sällan av regnskog. Ofta sker det dessutom olagligt då man efter ett antal år kan bli ägare av marken genom att vara den som de facto brukar den. Det är mycket ledsamt att åka genom oändliga fält av nedhuggen skog. Dessutom finns det mycket få begränsningar i vilka bekämpningsmedel som får användas i Brasilien och inte sällan ser man flygplan bespruta fälten. Findus måste faktiskt ta sig samman i det här sammanhanget, vilket EU-land som helst är bättre även om svenskt kött naturligtvis vore att föredra.
  Gustav
 • Hej Gustav,

  Tack för ditt meddelande. Vi tycker precis som du att det är viktigt att veta varifrån ingredienserna i våra produkter kommer från och undviker råvaror från vissa länder och regioner. Brasilien är dock ett land som vi accepterar att köpa ifrån, men utvärderar samtidigt möjligheten att köpa kött från andra länder. När och om detta kommer bli av, vet vi dessvärre inte idag.

  Önskar dig en fortsatt fin dag!

  Med vänliga hälsningar,
  Siri på Findus Konsumentkontakt
  Siri
 • Den som vill ha svenskt kött kan välja tex Scans krögarpytt eller Felix pyttipanna.
  Pär Eklund
 • Vilka kriterier utgår ni ifrån när ni säger att Brasilien är ett land ni accepterar att köpa från?
  Vilka länder accepterar ni inte och varför?
  Amanda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.