Till senaste kommentaren

Var kommer köttet från i er Italienska köttfärssås?

Hej! Vart kommer köttet i den italienska köttfärssåsen ifrån?
Annika

Kommentarer

 • Hej Annika,

  Köttet som vi använder i vår italienska köttfärssås och uppfött och slaktat i Italien.

  Vi skriver inte ursprung på förpackningarna för att vi köper in stora volymer med förpackningsmaterial och vill inte vara beroende av vilket land vi köper det ifrån. Om vi inte blir nöjda med kvalitén från en leverantör och väljer en ny leverantör i ett annat land måste vi kassera förpackningarna för att ursprungslandet inte stämmer. Det blir dyrt och är inte bra ur ett hållbarhetsperspektiv vilket är viktigt för oss.

  Tack för att du kontaktade oss.
  Karin
 • Hej igen! Varför använder ni inte er av svenska råvaror i era produkter? Italien är till exempel ett av de länder i europa som använder mest antibiotika i sin djuruppfödning.

  Mvh
  Annika Bengtsson
  Annika
 • Hej Annika,

  Det viktigaste för oss är att de råvaror vi använder håller bästa möjliga kvalitet.

  För att vi ska kunna erbjuda produkter till priser som våra konsumenter är villiga att betala blir det svårt för oss att använda svenskt kött. Därför väljer vi att köpa från andra länder, men bara när råvarorna lever upp till våra högt ställda kvalitetskrav.

  Hälsningar
  Karin
 • Pengar pengar bara pengar, skit i djuren hur dom behandlas
  Håkan
 • Hej Håkan,

  Tack för ditt inlägg.

  En central fråga för oss på Findus är att vi utvecklar våra produkter med hållbarhet i fokus. Detta innebär att våra produkter ska tillverkas på ett sätt som tar hänsyn till både människan och miljön.

  När det gäller inköp av kött så köper vi enbart ifrån leverantörer som lever upp till våra högt satta kvalitetskrav och som driver en produktion som respekterar både djurens välfärd och miljön.

  Önskar dig en fin dag!

  Allt gott,
  Gabriella
 • Fast hur kan köttet hålla kvalité när det är mängder med antibiotika i och djurhållningen är kass. Ur miljösynpunkt blir det ju förbannat dåligt för miljön att frakta hit det från Italien samt att djurets avföring är full med gifter som hamnar i naturen och ni bidrar till att fler sådana djur föds upp.

  Höj priset och använd kött som är bra för alla.

  Folk hade ändå köpt den om den var dubbelt så dyr. Men snart kommer ingen vilja köpa den pga skit-kött.
  Frida Hermansson
 • Hej Frida,

  Vi uppskattar ditt engagemang i frågan.

  Vi ställer krav på att våra leverantörer måste stå under myndigheternas tillsyn och vara licensierade för handel inom EU. Det innebär att de är bundna till att hantera djur och kött enligt EU:s detaljerade krav oberoende av var i världen anläggningen finns. Kraven inkluderar bland annat att det ska gå att spåra köttets ursprung hela vägen tillbaka till gården där djuren är uppfödda och att antibiotika inte används i preventivt syfte.

  Vi väljer kött från leverantörer som lever upp till våra högt satta kvalitetskrav och som driver en produktion som respekterar miljön och djurens välfärd. Det innebär att vi löpande ser över våra leverantörsled och ibland byter leverantörer och ursprungsland. Köttfärsen i vår Köttfärssås kommer för närvarande från leverantörer i Österrike och Tyskland.

  Jag tar självklart vidare din åsikt till våra produktansvariga.

  Allt gott,
  Gabriella på Findus
  Gabriella

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.