Har Findus Citronbitare utgått?

Nu har jag varit i fyra olika butiker som jag vet haft era Citronbitare i sitt sortiment fram tills för någon månad sen, men hittar de inte längre. Har ni slutat tillverka denna produkten av någon orsak?
Gabriel Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej igen Gabriel,

  Dessvärre har vi nu plockat bort Krispiga Citronbitare från vårt sortiment, på grund av för låg efterfrågan.

  Allt gott!
  Karin
 • Hej!
  Så besviken på ert beslut och detta kommer överklagas. Krispiga Citronbitare är och kommer alltid vara mitt livs största kärlek och ni utan någonslags förvarning slet mitt hjärta i tusen bitar då ni plocka bort varan i alla butiker.
  Findus jag Kommer aldrig kunna förlåta er för de ni gjort.
  Mvh
  Sara
 • Hej Sara,

  Tack för att du skriver till oss.

  Det är såklart jättetråkigt att Citronbitare har utgått och jag är verkligen ledsen för att din favorit har försvunnit från frysdiskarna.

  Vi har tyvärr inga planer på att börja tillverka dem på nytt, men jag för vidare ditt önskemål till vår produktutvecklare för panerad fisk.

  Hälsningar
  Karin
 • Citronbitare borde komma tillbaka!!!!
  Sara
 • Hej. Jag/ vi är också besviken på att de utgått. Vi saknar dem. De var våra favoriter.
  Än har vi inte inte hittat några så bra i ert sortiment.
  Mvh Ylva och David.
  Ylva
 • Hej Ylva och David,

  Tack för att ni skriver till oss!

  Ja, det är tråkigt att Citronbitare nu har försvunnit.

  Jag rekommenderar vårt senaste smarriga tillskott:
  Fish & Crisp Fish Nuggets. Prova gärna dem!  Allt gott!

  Karin
 • vi har också letat oss blodiga efter citronbitare då dert är den enda panerade fisk våra barn gillar! alla era andra panerade alternativ blir liksom kladdiga mellan fisken och skalet vilket barnen inte gillar. Så vi önskar att citronbitare återkommer i sortimentet!! Gillade också citronsmaken på dem, sen undrar jag om det är någon av er andra panerade fisk som inte har den där kladdiga effekten?
  Sanna Berqvist
 • Hej Sanna!

  Det är synd att familjens favorit har utgått ur vårt sortiment.

  Vår panerade fisk bör inte få kladdig konsistens om den tillagas enligt instruktionerna på förpackningen.
  Till exempel ska våra Spröda Crispies tillagas i ugn i 225 grader under 15-17 minuter eller tills fiskens mitt-temperatur är 60 grader.

  Jag hoppas ni kan hitta en ny favorit bland våra produkter av panerad fisk!

  Trevlig dag önskar
  Karin
 • Oxå letat som bara den, så ser jag detta nu. Så dåligt beslut! Många dåliga beslut från Findus på sistone.
  Ulf Billing
 • Hej Ulf,

  Jag förstår att du är besviken över att vi har slutat att göra Citronbitare.

  Vi har många produkter i vårt sortiment av panerad fisk och jag hoppas verkligen du kan hitta något annat som du gillar!

  Kanske våra Fish & Crisp Fish Nuggets - de finns hos Coop, Hemköp, Willys och Citygross.

  Allt gott,
  Karin
 • Hej Sara!

  Vi gör dessvärre inte Citronbitare längre, det beklagar jag.

  Våra Citronbitare kommer finnas i butik så länge butikerna har produkten i lager, så passa gärna på!

  Allt gott!


  Karin
 • Nu blev jag jätteledsen...har farit på flera affärer för att köpa nya paket citronbitare..men hittade inga. Har i alla år ätit denna produkt. Var tvungen att googla på citronbitare och såg nu detta.
  Protesterar mot erat beslut.
  Camilla Berg
 • Hej Camilla!

  Jag förstår att du är besviken.

  Vi har många produkter i vårt sortiment av panerad fisk och jag hoppas verkligen du kan hitta något annat som du gillar!

  Kanske våra Fish & Crisp Fish Nuggets - de finns hos Coop, Hemköp, Willys och Citygross.

  Vänliga hälsningar
  Karin
 • Jag har alltid haft svårt för att äta fisk, hittade citronbitare som jag kunde äta och bara älskade.. Och nu har den enda fisk jag äter försvunnit.
  Findus till er kan jag bara säga, gör om gör rätt.
  Peter
 • Hej Peter,

  Jag förstår att du är besviken. Vi har ett brett sortiment av panerad fisk så jag hoppas verkligen att du kan hitta en ny favorit.

  Mina favoriter är våra Fish & Crisp Gourmetfiléer och våra Glutenfria Frasiga fiskfiléer - de finns hos Ica, Coop, Hemköp, Willys och Citygross.  Ha en fin dag!
  Jennie

  Jennie
 • Jag är ännu en som saknar Citronbitare, fiskpinnar är inte samma sak utan smaken av citron.
  Hoppas ni ändrar er någon dag. Om inte annat skulle ett recept vara trevligt, för oss som ibland gärna gör saker själva.
  Pontus
 • Hela min familj på 5 personer är grymt besvikna, citronbitare var den bästa fisken...... Säger som de andra här gör om, gör rätt...... Efterfrågan finns ju uppenbarligen....
  Annica Rocen
 • Hej Annica!

  Jag förstår såklart att ni är besvikna över att produkten har utgått.
  Vi har dessvärre inga planer på att återinföra citronbitarna.

  Vi rekommenderar våra nya Fish Nuggets. De har en krispig och god panering och kan serveras som tilltugg med goda dippsåser, som fisktacos eller på det vis man själv behagar!

  Vänliga hälsningar
  Karin
 • Hej vi saknar verkligen citronbitare och har inte hittat någon likvärdig produkt.
  Hoppas ni ändrar er och återinför dem i sortimentet.
  Agneta & Nils
 • Hej,

  Tack för att ni kontaktar oss.

  Vi tycker också att det är tråkigt att Findus Citronbitare har utgått ur sortimentet.
  Vi utvecklar ständigt våra produkter och just nu har vi tyvärr inga planer på att återuppta tillverkningen av citronbitare.

  Allt gott!
  Karin
 • Jag måste instämma att det är väldigt tråkigt att efterfrågan varit låg. Att folk i allmänhet inte har köpt denna välsmakande produkt i större utsträckning är väldigt synd. Även jag hör till skaran av trogna kunder som i princip enbart köpte citronbitarna.
  Den till ögat liknande produkten "Spröda crispies" kan dessvärre inte alls mäta mig sig citronbitarna. Ska nu prova "Fish & Crisp" till veckan för att se om den är jämförbar.
  Tack för att ni är här och tar emot våra åsikter.
  Rickard
 • Hej Rickard,

  Vi förstår att du är besviken på att Citronbitare har försvunnit.
  Vi har ett brett sortiment av panerad fisk så jag hoppas verkligen att du kan hitta en ny favorit.

  Vi är glada för att du har hittat hit!

  Önskar dig en fin vecka!
  Karin
 • Hej, jag läste ovan vad ursäkten var för att ni slutade med Citronbitare.
  Det är väl inte konstigt att efterfrågan varit låg, nästan ingen affär sålde dem eller visste vad det var för något när man frågade. Ännu sämre blev det när ni bytte förpackning, då var det svårt även för mig som letade att skilja produkterna åt.
  Jag upptäckte erat misstag först idag då jag brukar köpa alla förpackningar när någon affär har haft dem så att man skulle slippa åka runt och leta, då bör också nämnas att jag bor i Göteborg, ändå var de svårfunna.
  Jag skulle våga påstå att det är er marknadsföring som är problemet, inte efterfrågan, folk köper i regel vad som ligger framför dem eller vad de sett på reklam.
  Ni kunde väl sett till att de fanns i butikerna, hade folk vetat vad de var hade de förstås köpt igen då det är den bästa panerade fisk, alla tillverkare inkluderat.
  Coop hade alla era produkter men inte den, helt otroligt att ni inte ser till att en av Sveriges största kedjor inte säljer en sån bra produkt.
  Att ni rekommenderar oss som vill ha Citronbitare att man ska köpa era andra produkter är underligt, de har en billig smak och har inget alls med smaken av Citronbitare att göra. Jag finner det också underligt att det skulle finnas en större efterfrågan på crispes, de dryper samt smakar fett och vanliga fiskpinnar smakar mycket trevligare.
  Tyvärr köpte jag ett paket crispies ikväll och en citron, det är p. g.a den smaken jag orkade skriva det
  ​Jag tycker ni begått ett misstag och ett svek mot alla oss som alltid köpte produkten.
  Det hade varit uppskattat om detta framfördes till de ansvariga istället för att meddelandet besvaras likt de andra av en och samma mall.

  Viktor Nord
 • Kom på en sak till.
  Varför trycker man inte på förpackningen att den ska läggas ner?
  Trevlig gest mot trogna kunder, samt troligen rätt bra reklam för merförsäljningen om det lanseras som ”sista chansen”.

  Mvh Viktor
  Viktor Nord
 • Hej Viktor,

  Jag förstår att du är besviken på vårt beslut att ta bort Citronbitare ur vårt sortiment.

  Dina synpunkter, tillsammans med alla våra konsumenters synpunkter, är viktiga för oss och vi för dem såklart vidare till vår produktutvecklare för panerad fisk.

  Anledningen till varför vi inte har möjlighet att märka produkter som är på väg bort, är att när vi beställer förpackningsmaterial, handlar det om väldigt stora volymer och vi är också ute i väldigt god tid, ibland så lång tid innan att vi ännu inte har tagit beslutet om att produkten ska tas bort.

  Vi vill inte behöva kassera oanvänt förpackningsmaterial, det blir dyrt och är inte bra ur ett hållbarhetsperspektiv, vilket är viktigt för oss.

  Hälsningar
  Karin
 • Synd att citronbitare utgått, jag har också letat gång på gång efter dessa favoriter då jag är kräsen och hittade min favorit, vi åt bara dessa och de andra varianterna är inte ens i närheten lika goda. Googlade till slut och fann detta trista besked, då behöver jag inte leta längre. Vilken tråkig "nyhet" för mig.
  Jenny
 • Även jag är besviken att citronbitarna försvunnit.. åt de för första gången igår och tyckte de var fantastiskt goda!! Hade tänkt att börja att alltid köpa hem dem.. Skulle Även precis skriva och tipsa en kompis om att köpa dem och hittade här att de inte finns kvar!!! Så ledsen 🙁
  Jennie Åberg
 • Hej! Ni tar bort allt som är gott. För några år sen tog ni bort en god wok med räkor som ALLTID var slut och många prata gott om den. Nu ser ni att där är en stor efterfrågan om citronbitare. Många upplever liksom jag att er andra planerade fisk smakar slabbigt.
  Jessica
 • Jag tycker också synd att citronbitare uttgåt. Min dotter äter bara dem🙄
  Jenny
 • Hej! Vet inte om någon läser detta men överlycklig är jag som på Willys hittade citronbitare i dag, antar att det var något specialparti, köpte iaf 5 kartonger och dem får ätas med andakt. Älskar också citronbitare som ni kanske förstår 💗💗💗💗💗
  Lina
 • Hej!
  Det är uppenbarligen många som saknar Citronbitare och som tycker att det inte finns något alternativ i Findus sortiment som motsvarar dem. Vår familj håller med, vi ratar alla alternativ och bojkottar de andra produkterna (förutom de klassiska fiskpinnarna).
  Nu håller vi alla tummar och tår för att tillräckligt många klagar så att ni inför Citronbitarna i sortimentet igen!
  Jessica
 • Jag och många jag känner är otroligt besvikna på att citronbitare försvunnit.
  Verkar vara en Stor efterfrågan nu. Hoppas den kommer tillbaka!#

  Sara
  Sara
 • Vilket tråkigt besked. Har letat överallt efter citronbitar och detta förklarar varför de var så svåra att hitta. Detta var den enda fisken jag åt så nu blir det ingen fisk mer.
  Marcus
 • Såg på Wlliys i förra veckan att de fått in ett tillfälligt parti 😀 köpte på oss 9 paket 😍
  Helena
 • Tur för er. Tycker det är synd att de är slut!
  Ylva
 • Findus marknadsförde ju inte citronbitare jättebra. Kanske hade det varit annorlunda om de fått fått lika mycket reklam som andra av deras produkter. De kanske skulle göra en kundundersökning och se vad deras kunder tycker.
  Peter
 • Sällar mig till den långa raden kunder som protesterar mot nedläggningen av citronbitare. Jag äter mestadels färsk fisk men har alltid ett paket citronbitare i frysen.
  Bengt Holm
 • Hej igen, trådskaparen här. Ge Citronbitare en ny chans, som ni märker så finns ju kundunderlaget uppenbarligen där. Om ni frågar mig personligen så skulle jag inte sakna de torra och ganska smaklösa Spröda Crispies. Vad hindrar er att återlansera produkten? Stort misstag, Findus!
  Gabriel
 • Är mycket besviken på Findus nu när jag förstår att ni slutat tillverka citronbitare!!! Er godaste produkt. Trodde först bara att mina lokala butiker slutat med den. Ser ju här att många saknar produkten, så ni ska nog överväga att börja med den igen!
  Mikael
 • Tycker att Findus skulle göra en återlansering av citronbitare under en begränsad period, och sedan granska försäljningsstatistiken.
  Och se om det kanske är andra produkter som säljer sämre.
  Men allvarligt så känns det inte som att Findus bryr sig om vad vi konsumenter tycker.
  Peter
 • Hej Peter,

  Tack för att du hör av dig till oss!

  Vi uppskattar att ni är så många som hör av er och saknar våra goda Citronbitare. Jag tar din förfrågan vidare så får vi hoppas att det kan komma att finnas i framtiden igen.

  Allt gott,
  Gabriella
 • Vår familj har inte hittat något alternativ vare hos er eller hos andra varumärken. Men det är ju synd iom att fisk bör finnas i vår kost. Tyvärr så var citronbitare det som alla i familjen åt. Vi får väl bli en icke fiskätande familj :-(
  Peter
 • Såg detta nu. Brukade äta dom ofta, men har av någon anledning inte tänkt på att köpa dom på ett tag, så blev besviken när jag Googlade och såg detta. Liksom flera andra här intygar, så hade just citronbitarna en kvalitet som de andra produkterna helt enkelt inte har. Det är dessutom en produkt som "alltid" funnits på något vis. Känns mer och mer nuförtiden som att det blivit någon slags allmän hets bland tillverkare att hela tiden ta fram nya produkter som ingen efterfrågar, men som kan marknadsföras hårt och säkerligen tillverkas billigare än de "gamla hederliga" produkterna. Man skyller på att det är "dålig efterfrågan", men har samtidigt valt att inte marknadsföra produkten som man gör med nyare produkter, eller se till att de stora kedjorna lagerför den. Kan det vara så att man medvetet låter bli att marknadsföra bra produkter för att man vill ersätta dom med nya produkter (i glansiga fina förpackningar) som är billigare att tillverka och genererar högre vinst?
  Jens
 • Men inte kan ni väl ta bort dessa goda och populära Citronbitare?
  Jag tycker absolut att Findus skulle  återlansera dessa igen!
  Fia
 • Hej! Jag har tyvärr slutat handla Findus produkter, då både citronbitare och fransk fiskgratäng har utgått ur sortimentet.
  Katarina Franzén
 • Jag hoppas verkligen att Citronbitare återlanseras i ert sortiment!!!
  Har tyvärr inte hittat någon likvärdig produkt.
  Fia
 • Jag instämmer. Hittar inget lika gott i ert fisksortiment. Har då provat en del. Citronbitarna är ett gott och lagom alternativ till vardagsmat. Vill även tillägga att min son David saknar dem. Han är drygt 7 år.
  Vänligen Ylva
  Ylva
 • Snälla ta tillbaka era underbart goda citronbitare!!!!!!! Dom var mina absoluta favoriter och det verkar som att det finns en hög efterfrågan. Gör en återlansering och marknadsför dom bättre. Tror väldigt många skulle uppskatta det!
  Liv
 • Även jag har upptäckt att min favorit citronbitare försvunnit ur frysdiskarna.
  De andra produkterna i sortimentet är helt enkelt inte samma sak. Hoppas att de börjar säljas igen.
  Joakim
 • Hej!

  Vi är också jättebesvikna över att Citronbitare utgått från sortimentet. Ett av barnen uppskattade endast den och har svårt för all annan fisk. Vi har provat de andra nya produkterna, men är inte nöjda. Ni borde ha marknadsfört den bättre, eller åtminstone varnat kunderna att den slutat produceras. Vi hoppas verkligen att ni tar tillbaka den!

  Hälsningar Vera
  Vera
 • Jag hoppas och önskar verkligen att ni återlanserar era supergoda citronbitare, jag som många andra här i tråden har letat som besatt efter dom en bra tid, har provat annat men ingen annan produkt kommer i närheten av att vara så god som citronbitare. Äter ingen annan fisk.

  Kan man skicka in ris och ros eller kundförslag någonstans? Jag som kund vill göra det jag kan för att visa efterfrågan som finns.
  Mvh
  Michelle
  Michelle
 • Hej Michelle,

  Tack för din engagerade kommentar och önskemål om att återinföra Citronbitare.

  Vi jobbar kontinuerligt med att undersöka konsumenternas önskemål och behov av olika produkter. Framtiden får helt enkelt utvisa om det finns utrymme för Citronbitare i vårt sortiment igen.

  Allt gott,

  Gabriella
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.