Till senaste kommentaren

Första gången på över ett år jag kontaktar ett matbolag. Varför tog ni bort Fisk med mandel?

Hej.

Tråkigt att se vad var en storsäljare i de flesta butiker tas bort och ersättas av två underlägsna produkter. Jag brukar väl köpa en fryst maträtt en gång i veckan som max och den här fiskprodukten var just så himla god. Jag har själv ägt en mindre butik och café och den var populär där också.

Jag antar att anledningen är att den nuvarande produkten kostar mindre att producera? Och därmed så kommer jag inte få ett bra svar. Men det är lite som Soldatens Ärtsoppa som en av era konkurrenter en gång försökte minska mängden fläsk i och nu försöker lansera en vegetarisk variation som floppar överallt med partier som är i konstant rea.

Det går inte att kontinuerligt befinna sig på en nedåtgående spiral kvalitetsmässigt samtidigt som priset fortfarande ska öka med konsumentprisindex och tro att folk blir lika glada för det. Fisken i sig har ju blivit en allt billigare variant också genom åren. Portionsmängden gick också återigen ner ifrån 400 g till 390 g. Det går inte att bara nedvärdera sitt varumärke uppdatering efter uppdatering och tro att det håller igen om 5 år på samma sätt som det gjorde innan.

Sen förstår jag verkligen inte valet av pommes "Fish n Chips". Det finns ju en anledning till varför alla bolag undvikit pommes i mikrovågsmat och det är att uppvärmd, en gång friterad potatis, smakar absolut unket. Ingen restaurang med självrespekt försöker servera den två dagar i rad (medan många fuskar med annat) exempelvis.


Äh, jag vet inte riktigt varför jag skriver. Troligtvis är det svar jag söker antingen med här eller så får ni inte publicera det.

Det är väl i hopp om att helt enkelt en av de godaste toppingen som jag ätit kommer tillbaka (det som var på fisken). Den nya toppingen smakar knappast (jag äter "fisk med potatismos" nu i talande stund.

Synd, då det var ett bra och enkelt sätt att få i sig lite fisk om man nu glömt det under veckans gång.
Boris Matic Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Boris,

  Tack för att du skriver till oss.

  Dessvärre utgick Findus Fisk med mandel ur vårt sortiment på grund av för låg efterfrågan. Jag beklagar att din favorit försvann. Tyvärr har vi inga planer på att börja tillverka rätten igen.

  Vi försöker variera ingredienserna i våra Dagens så att det ska passa så många smaker som möjligt. I en del rätter har vi potatismos som vi lagar från grunden, i andra utgör till exempel ris en del i rätten.

  Prova gärna vår panerade fisk! Till den kan du servera en fräsch sallad eller kanske kokad potatis. Vi har samlat en mängd härliga recept med fisk på vår hemsida:
  https://www.findus.se/recept/tema-och-inspiration/fiskelyckas

  Här hittar du urvalet av vår panerade fisk:
  https://www.findus.se/var-mat/fisk/ovrig-panerad-fisk

  Allt gott!
  Karin
 • Ptja. Då kan ju efterfrågan på den nya firren inte vara större?

  https://www.findus.se/var-mat/enportionsratter/dagens/fisk-med-topping-msc#4

  Påmindes om det här igen när jag kikade i affären. Kommentarerna är exakt samma som min, både vad gäller kvalité, portionsstorlek och avsaknandet av smak.

  Men aja...förstår bara inte logiken. Inget att tjata om egentligen, ni sköter ert företag som ni vill. Men jag råkade bara flika över recensionerna där jag såg rätten i matbutiken igen och som sagt, något verkar ju ha gått snett.
  Boris

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.